Advent u Zagrebu kreće od 27. studenog: Imamo šest novih programa, uredit ćemo 15 lokacija u gradu

295 ABC portal 11.studenog 2021. 13:15
OBJAVILI IZ TZGZ

Advent u Zagrebu ove godine održat će se od 27. studenog i trajat će, s novogodišnjim događanjima, do 7. siječnja. Predviđeno je paljenje prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića u 17 sati 27. studenog, a oko 19 sati upalit će se lampice na Zrinjevcu, objavili su iz Turističke zajednice Grada Zagreba (TZGZ)
Uz tradicionalne hrvatske igračke koje su motiv ovogodišnjeg Adventa, poseban naglasak stavljen je na kulturno-glazbena događanja koja će nas, poručuju iz TZGZ-a, na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića.

Naime za vrijeme Adventa održat će se 14 glazbenih programa s ukupno 129 koncerata, na kojima će, između ostalih, nastupiti Zagrebački solisti, Zagrebački komorni orkestar i brojni drugi vrhunski hrvatski glazbenici, kao i mlade zvijezde pred kojima je budućnost.

Tu su, naravno, i pojedini zagrebački muzeji, poput Muzeja za umjetnost i obrt, Etnografskog muzeja, Muzeja prekinutih veza i Muzeja čokolade, koji su se uključili s prigodnim programima, a treba istaknuti i ostala događanja kao što su predstave u HNK-u, Gavella u Tunelu Grič, Projekt Ilica: Q'ART, Advent Run, Advent u Vidri te posebni programi koji su priređeni za najmlađe.

Šest novih programa

'Svake godine trudimo se naš Advent oplemeniti novitetima te mi je posebno drago najaviti šest novih programa, a to su: Advent u LADU, zatim Christmas Garden u Akademiji likovnih umjetnosti (ALU), Adventovo na Katarincu, Zagreb Jingle Mingles u suradnji sa zagrebačkim ugostiteljima, Advent u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika u suradnji s našim obrtnicima te Advent u zagrebačkim hotelima koji očekuju goste s posebno osmišljenom blagdanskom ponudom i uređenjem. Spomenula bih i Advent na Zrinjevcu, na kojem nas, uz prigodno uređenje, očekuje čak 13 koncerata naših poznatih hrvatskih izvođača i to svakog petka, subote i nedjelje', izjavila je direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld.

Nastavit će se i s prošlogodišnjim uspješno pokrenutim projektom izložbe proširene stvarnosti (AR) koja će koristiti animirane tradicionalne igračke kao motiv ovogodišnjeg Adventa, a bit će postavljene na 10 lokacija u gradu i to u parkovima, trgovima i velikim otvorenim prostorima.
 

Uvodi se projekt Virtualne igračke

IZ TZGZ-a poručuju da će nas Advent Zagreb 2021. projektom Virtualne igračke vratiti u vrijeme djetinjstva prikazujući dugu tradiciju ručno izrađenih igračaka koje su obilježile vrijeme odrastanja mnogih od nas te ćemo imati prilike ponovo se poigrati njima uz pomoć pametnih telefona.

Isto tako, nastavit će s projektom Svjetlost Adventa, u sklopu kojeg s odabranim institucijama na Gornjem gradu ukrašavaju njihove prozore u blagdanskom duhu.

'Osim toga, TZGZ promovira Advent putem integriranih online i offline kampanja na više od 16 tržišta, prateći, naravno, aktualnu epidemiološku situaciju, a osmislili smo i posebnu promociju u sklopu Svjetske izložbe EXPO Dubai. Također, ostvarili smo našu tradicionalnu promotivnu suradnju s Croatia Airlinesom, Turkish Airlinesom te HŽPP-om, s kojima smo osigurali posebne cijene karata za posjet zagrebačkom Adventu.'

Uredit će se 15 lokacija u gradu

Uz navedeno, TZGZ će s partnerima prigodno urediti 11 lokacija u Donjem gradu: Trg bana J. Jelačića, park Zrinjevac, Trg J.J. Strossmayera, Trg kralja Tomislava, Europski trg, prolaz Oktogon, Trg Republike Hrvatske, Trg Mažuranića, Maticu hrvatskih obrtnika, ALU i Tunel Grič te četiri u Gornjem gradu: Trg sv. Marka, park Bele IV., plato Gradec te Strossmayerovo šetalište zapad.

'Pozivamo sve da i ove godine odgovorno uživaju u Adventu, u skladu sa svim mjerama i preporukama nadležnih tijela, a za one koji ne mogu biti s nama osigurali smo online prijenose na našim društvenim mrežama. Bogat kulturno-glazbeni program na raznim lokacijama u gradu će se, naravno, održati u skladu s najnovijim službenim mjerama i preporukama te su svi programi podložni promjenama. Detaljne satnice svih programa, kao i aktualne informacije dostupne su na www.adventzagreb.hr', istaknuli su iz TZGZ-a.

Tagovi:

Komentari

EUR
EMU(EUR)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,955830
Srednji: 1,955830
Prodajni: 1,955830

Jedinica: 100
Kupovni: 25,918197
Srednji: 25,983155
Prodajni: 26,048113

Jedinica: 1
Kupovni: 1,348172
Srednji: 1,351551
Prodajni: 1,354930

USD
SAD(USD)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,727872
Srednji: 1,732203
Prodajni: 1,736534

Jedinica: 1
Kupovni: 1,878252
Srednji: 1,882959
Prodajni: 1,887666

Jedinica: 1
Kupovni: 2,293929
Srednji: 2,299678
Prodajni: 2,305427