Subota, 2 prosinca, 2023
- Oglas -

Okupila se širokobriješka satnija veze

Širokobriješka satnija veze iz Domovinskog rata je jedna od najbrže organiziranih postrojbi čiji su pripadnici tijekom agresije na hrvatski narod u BiH dali veliki doprinos u obrani ovih područja. Vezisti su imali uvijek dobre i pouzdane informacije koje su pripadnici hrvatskih snaga HVO-a koristili planirajući strategiju obrane.

Ova postrojba je počela djelovati još u ‘ilegali’ pa se u tadašnjim općinskim knjigama spominju 12.7.1991. a ratni put im je krenuo 7.travnja 1992.

Rat je već odavno iza nas ali uspomene koje su ostale u srcu pripadnka ove postrojbe još su uvijek prisutne. Tako su pripadnici satnije vezista organizirali okupljanje kojim su obilježili uspomene na svoj ratni put.

Sve je počelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mostu ali i posjetom na nekoliko širokobrijeških groblja gdje su odali počast svojim preminulim kolegama Josipu Kožulu, Slavku Vukoja, Slavenu Kožulu Slapetu, Tomislavu Mikuliću Ćumbi i Zdravku Zovku Raki.

Zatim je druženje preseljeno u restoran Vikend (Stari Šaškur) gdje su proveli nezaboravnu večer u druženju, razgovoru i pjesmi.

Prvi zapovjednik bio je Josip Kožul poznati širokobriješki poduzetnik koji je nažalost preminuo prošle godine.

Na druženju vezista bio je i tadašnji općinski načelnik Anđelko Mikulić.

-Ovo nam je prvo okupljanje a svi želimo da pređe u tradiciju i da dogodine u sedmom mjesecu ponovno se nađemo i tako otrgnemo zaboravu naše uspomene i sjećanje na teške ali slavne dane Domovinskog rata- poručili su iz Organizacijskog odbora.

www.abcportal.info

 

Facebook komentari

Povezane vijesti

48,256FanovaLajkaj
850PratiteljaPrati
190PratiteljaPrati
- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_imgspot_img

Najpopularnije vijesti