Subota, 18 svibnja, 2024
- Oglas -

Poruke mržnje i prijetnje Hrvatima iz mostarskog prigradskog naselja Vrapčići

Prijeteći i iznimno uvredljivi grafiti ispisani su tijekom protekle noći u prigradskome naselju Vrapčićima kod Mostara u koje su se nakon rata vratili Hrvati.

“Slučaj je prijavljen policiji koja je provela očevid”, naveli su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Sinoć između 21.00 i 22.00 sati nepoznati počinitelji ispisali su na prometnici koja vodi u naselje Mikulića mahala prijeteći grafit “Oj Alija šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate”.

Ranije je na obližnjem zidu ispisana identična poruka, a na ogradi jedne obiteljske kuće i poruka “Samo mrtav Hrvat je dobar Hrvat”.
Tamošnji Hrvati su u izjavi za lokalne medije izrazili zabrinutost i strah zbog takvih poruka. Posebno upozoravaju na nedjelovanje lokalnih institucija, uključujući mjesnu zajednicu čiji predstavnici nisu učinili ništa da se uklone prijeteći napisi prema Hrvatima. Naselje Vrapčići se nalazi u istočnom, većinskom bošnjačkom dijelu grada.

Podsjetimo, Grad Mostar je u siječnju 2022. godine prefarbao uvredljive grafite. Godinu dana kasnije, na više mjesta napisan je isti tekst koji je Grad prefarbao. ”Često se pitamo zašto mržnja i kome to treba, pitamo se, zar još živimo u prošlosti, u vrijeme kada je bijesno rat koji nikome nije dobra donio. Danas kada živimo u miru, kada vjerujemo u napredak i budućnost ove zemlje, neke male stvari te zakoče i razočaraju”, kazao je ranije čitatelj portala Bljesak.info.

Facebook komentari

Povezane vijesti

48,256FanovaLajkaj
850PratiteljaPrati
190PratiteljaPrati
- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_imgspot_img

Najpopularnije vijesti