Utorak, 26 rujna, 2023
- Oglas -

Pročitajte huškajući govor Željka Komšića na Vlašiću, hvalio haškog optuženika a lagao o susjedima

Na Vlašiću se održava manifestacija Dani pobjede, dani ponosa, gdje je podignuta i najveća zastava tkz. Republike Bosne i Hercegovine, dimenzija 5×10 metara na jarbolu koji je visine 17.5 metara.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine nelegitimni član Željko Komšić je u svom obraćanju čestitao onima koji su uradili kompleks na Vlašiću i pokazali da im je stalo.

– Ali treba da je važno i ovoj djeci. Njima treba ostaviti sjećanje na rahmetli generala Alagića i njegove suborce. Treba reći hvala, nikad dovoljno, onima koji su izgubili svoje zdravlje, dijelove tijela, njihovim biteljima, rekao je Komšić.

On je, kako prenose Vijesti.ba, istakao da bi mu lakše bilo pričati o vojsci i onome što se događalo od 1992. do 1995, nego s pozicije politike.

– Zašto? Linije su bile jasne. Znalo se tko je ispred – neprijatelj. Iza su drugovi, obitelj. Danas linije nisu jasne. Puno se pričalo o onome što se događalo, o zaista “čudu bosanskog otpora”. Nema bolje riječi. Za dvije godine napraviti vojsku sposobnu da izvede operacije poput ove na Vlašićiu je nevjerojatna stvar. Ja ne znam da li je neko u povijesti uspio nešto poput toga. Međutim, postavlja se teže pitanje gdje smo danas, rekao je Komšić.

Potom se referirao na riječi Denisa Bećirović koji je rekao da nikad nismo bili više razjedinjeni i podijeljeni.

– Ja nisam ni razjedinjen ni podijeljen, ja sam tamo gdje sam bio od 1992. do 1995. Ako se traži od mene da razgovaram sa onima koji su prešli linije i traže od mene da se pomjerim, ja ne mogu. Sjetimo se poslijeratnog perioda, koliko smo puta prešli preko svog ponosa i dostojanstva vjerujući da su nam prijatelji oni za koje smo vjerovali da su nam prijatelji, mada su nas ostavili ne cjedilu 1992. Koliko puta smo ostavili ponos i dostojanstvo vjerujući u političku korektnost. Nikog ne mrzim, nikog ne doživljavam kao neprijatelja, ali šta tražite od nas, dokle da savijamo leđa. Zašto ne smijemo da kažemo da smo spremni ponovo učiniti isto. Neću da razgovaram ni sa kim tko je prešao crvenu liniju. Poštujem silu koja je na njihovoj strani, ali ne dozvoljavam da misle da sam glupi Bosanac, pa šta košta da košta, rekao je Komšić, pa nastavio:

– Okrenimo se oko sebe. Kažu da se povijest najčešće ponavlja kao farsa, naša je teška, mučna i strašna. Nemojte da ovoj djeci ostavimo tu farsu i neriješene stvari i da im uime straha i borbe za vlastitu poziciju ostavimo nejasno stanje.

Treba da kažemo svima onima koji rade o glavi našoj zemlji, a zovu se našim prijateljima, dosta više. Nemamo mi problem samo s jednim politikom s Istoka, nego i sa ovom sa Zapada. I jedan i drugi susjed misle da je prošlo dovoljno vremena, da ovu zemlju mogu dobiti politički što nisu mogli u ratu, imaju za to saveznike u onima koji smo mislili da su nam prijatelji, kazao je Komšić. (ovaj dio je huškanje a podvučen je za nekakav kvazi procjenjivački portal raskrinkavanje.ba)

Preradikalan govor na Vlašiću Komšić je potkrjepljivao lažima i gnusnim podmetanjima kao što su ‘da netko eto nije uspio u ratu pa bi ovu zemlju htjeli dobiti politički’. Upravo su danas Komšić i ekipa slavili ono što su izgubili u ratu a to je Republika BiH. Izgubili su je ratom a misle da je mogu vratiti politikom. To je teška zamjena teza i manipulacija vlastitih pristaša u ovom slučaju bošnjačkih nacionalista. Neće da može!

www.abcportal.info

 

 

 

Facebook komentari

Povezane vijesti

48,256FanovaLajkaj
850PratiteljaPrati
190PratiteljaPrati
- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_imgspot_img

Najpopularnije vijesti