Subota, 18 svibnja, 2024
- Oglas -

Vlasnik najvećeg tržnog centra u BiH ostao bez višemilijunske zarade

Kompanija Magros Veletrgovina koja je u vlasništvu saudijskog biznismena Sulejman El-Šidi (Sulaimana Al Shiddi), ostala je bez skoro cijelog profita za prošlu godinu.

Naime, kompanija ne čijem zemljištu je izgrađen i u okviru koje posluje najveći tržni centar u BiH – Sarajevo City Center ili SCC, prošlu godinu je završila sa dobiti od “samo” 352 tisuće KM, piše BiznisInfo.ba.

Usporedbe radi, godinu ranije čista zarada je iznosila 12,7 milijuna maraka. Kompanija je i prošle godine dobro poslovala i dobit je trebala biti puno veća, čak veća nego u 2022. Naime, ukupni prihodi su u 2023. porasli za oko 3,5 milijuna KM na preko 38 milijuna maraka.

No, pojavio se “izvanredni” trošak. Naime, riječ je o, kako se navodi, “neto kreditnom gubitku od financijske imovine po amortiziranom trošku“, a u iznosu od 16 milijuna maraka.

Ova stavka je praktično zbrisala dobit kompanije za 2023. godinu, ostavljajući samo mali dio.

Podsjetimo da je El-Šidi grupacija prošle godine istisnula male dioničare i preuzela sto posto vlasništva u firmi Magros Veletrgovina.

Sama kompanija Magros Veletrgovina posluje dobro što znači da, ako se isključe ovakvi izdaci, nema opasnosti za njeno poslovanje.

El-Šidi je u BiH bio i vlasnik propale avio-kompanije Fly Bosnia.

Facebook komentari

Povezane vijesti

48,256FanovaLajkaj
850PratiteljaPrati
190PratiteljaPrati
- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_imgspot_img

Najpopularnije vijesti