Srijeda, 27 rujna, 2023
- Oglas -

Bolje da jedete pizzu svakog dana nego ovo za doručak

„Najzdraviji doručak“ na meti je kritika nutricionista. Naime, ukoliko i vi spadate u grupu ljudi koja smatra da su pahuljice jedan od najzdravijih vidova doručka, varate se.

Pahuljice mnogima jesu najčešći oblik doručka, kako zbog toga što se spremaju izuzetno brzo, tako i zbog opće prihvaćenog mišljenja da su zdrave. Međutim, nutricionisti smatraju da je većina pahuljica toliko hranljiva da je zapravo bolje pojesti komad pizze.

Oni ističu i da jedno prosječan komad pizze i porcija pahuljica sadrže skoro isti broj kalorija, ali dodaju da pizza čak sadrži i izvjesan broj proteina koji će vas duže držati sitim.

Nutricionistkinja Aimer dodaje i da pizza sadrži više masti, a manje šećera nego većina pahuljica koje se mogu naći u trgovinama, tako da vam pizza neće izazvati nagli skok šećera.

Svakako da ovo ne znači da svako jutro treba da doručkujete pizzu.

„Dobra stvar u vezi sa pizzom, u usporedbi sa mnogim pahuljicama koje se mogu naći u trgovinama, je to što ona sadrži balansiranu količinu proteina, masti i ugljičnih hidrata. Pahuljice, s druge strane, uglavnom sadrže previše šećera“, kažu nutricionisti.

Nutricionisti preporučuju da dan započnete obrokom koji sadrži balansirane količine zdravih masti, vlakana, složenih ugljičnih hidrata i proteina. Za primjer je uzeo zobenu kašu, ali onu u koju ćete dodati žlicu kikiriki maslaca, prenosi kurir stil.

Facebook komentari

Povezane vijesti

48,256FanovaLajkaj
850PratiteljaPrati
190PratiteljaPrati
- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_imgspot_img

Najpopularnije vijesti