Subota, 18 svibnja, 2024
- Oglas -

Dodik poručio Bećiroviću: Ne brini o RS-u, jedino zlo koje je snašlo BiH je unitarizam sa temeljima islama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović nije biran na teritoriji Republike Srpske, te da ne zna šta on ima sa odlukama koje donosi Republika Srpska.

Na pitanje Srne da prokomentira izjavu Bećirovića da se Vlada RS-a, kako kaže, “neovlašteno miješa u vanjsku politiku BiH i da donosi tragikomične odluke o prekidu odnosa sa diplomatima SAD i Velike Britanije u BiH”, Dodik je odgovorio da Bećirović ne bi trebao brinuti za Republiku Srpsku i da ima dio FBiH gdje je biran, pa neka tamo radi šta misli da treba.

– Mene može zvati kako želi ako mu to snižava nivo frustracija, ali Republiku Srpsku ne može tretirati kako želi, niti govoriti u njeno ime, rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je istakao da jedino političko zlo koje je snašlo BiH jeste upravo unitarizam koji u temeljima ima politički islam, a koji potiču SAD i Velika Britanija i tko god da je biran od muslimana ima obavezu da se ponaša u skladu sa tim, pa tako i Bećirović.

– Republika Srpska ne može nikada pristati na takav koncept BiH i ne bi trebalo da taj koncept ima podršku civiliziranog svijeta. Republika Srpska je nastala 9. siječnja 1992. godine i kao strana ušla je u pregovore u Dejtonu tako da raspadom dejtonske BiH ostaju konstituenti od kojih je 1995. i sastavljena – poručio je Dodik.

 

Facebook komentari

Povezane vijesti

48,256FanovaLajkaj
850PratiteljaPrati
190PratiteljaPrati
- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_imgspot_img

Najpopularnije vijesti