Zračna luka Mostar

Zračna luka Mostar traži subvencije kako bi Eurowings letio i u zimskom periodu

Njemački avioprijevoznik Eurowings je završio s letovima prema Mostaru za ovu godinu, a navodno će za nastavak suradnje tražiti dodatna sredstva, odnosno, subvencije.

-Eurowings za nastavak rada traži neku vrstu potpore, što pokušavamo osigurati kako bismo, eventualno, iduće godine imali i zimski red letenja. Budući kako nam je ovo tek druga sezona s Eurowingsom, očekivanja su da će pozitivne rezultate dati tek iduće godine, kazao je za Dnevni avaz Marko Đuzel, rukovoditelj Sektora prometa i sigurnosti Zračne luke Mostar.
 

U mostarsku zračnu luku sletio avion iz Napulja

''Današnji let iz Napulja za Mostar sastavni je dio značajnog rasporeda letova koje će FLYBOSNIA u dogovoru sa talijanskim vodećim Tour Operaterom Green centar iz Perugie (Italija) uspostaviti za razdoblje 2019. i 2020. godine za dovođenje hodočasnika iz Cagliaria, Baria, Napulja, i Rima za Mostar i Međugorje'', objavili su to na službenoj Facebook stranici Zračne luke Mostar povodom leta zrakoplovne kompanije "FLYBOSNIA" koja izravno povezuje Napulj sa Mostarom i dovodi hodočasnike u Međugorje.

Papino odobrenje za Međugorje povećava promet u Zračnoj luci Mostar

Zračna luka Mostar je u travnju nastavila bilježiti pad broja putnika, opsluživši ukupno 1.291 putnika, što je za 17,1% manje nego prošle godine. 

Očekuje se da će se brojke zračne luke povećati u svibnju, sa sezonskim letovima koje Eurowings nastavlja iz Dusseldorfa i Stuttgarta avionima većih kapaciteta, izvijestio je Ex-Yu Aviation. 
 

Ryanair leti za Mostar od početka zimske sezone

Najveća europska aviokompanija Ryanair će početi letove za Mostar tijekom zimske sezone 2019/2020 ili 2020. godine. 

Prema portalu "Klix.ba", postignut je sporazum između dviju strana, a aerodrom i aviokompanija sada finaliziraju mrežu odredišta i datume početka letova. Ovoj sporazum prati razgovore između dvije strane u Dublinu i Mostaru ranije ove godine. 

Mostar ponovo povezan s Njemačkom: Opstanak avio linija zavisi od interesa građana

Slijetanjem Eurowingsovog aviona A320 iz Dizeldorfa jutros u 9:30 na pistu Zračne luke Mostar, grad na Neretvi direktnom avionskom linijom ponovo je povezan s Njemačkom.
Poznata njemačka niskotarifna kompanija od danas jednom tjedno povezuje Mostar i Dusseldorf, a od 1. lipnja i dva puta tjedno sa Stuttgartom. Za Dusseldorf se leti nedjeljom, a za Stuttgard srijedom i subotom. 

Mostar blizu dogovora s Ryanairom: Moguće rute Rim, Varšava i Dublin

Niskobudžetni prevoznik Ryanair i Zračna luka Mostar održali su ovog tjedna još jedan krug razgovora o potencijalnom uvođenju letova. 
Za pregovore se kaže da se kreću "u pravom smjeru" sa očekivanim "pozitivnim ishodom", izvijestio je Ex-Yu Aviation. 

Potencijalna odredišta iz Mostara uključuju Rim, Varšavu i Dublin. Dvije strane su već razgovarale o potencijalnim rutama u sjedištu avioprijevoznika u irskoj prijestonici. 
 

Predstavnici Ryanaira krajem ovoga mjeseca dolaze na pregovore u Mostar

Pregovori Zračne luke  Mostar i najveće svjetske niskotarifne aviokompanije Ryanaira napreduju. Kako Klix.ba doznaje, predstavnici irske kompanije krajem ovog mjeseca dolaze u Mostar gdje bi razgovori trebali biti konkretizirani.

Kako je već pisano ranije, čuveni irski Ryanair otvorio je pregovore sa Zračnom lukom Mostar i iskazao interes da Grad na Neretvi postane jedna od 230 svjetskih destinacija s kojih lete avioni ove kompanije. 
 

Zračna luka Mostar pregovara s nekoliko prijevoznika o novim linijama

Jučerašnja vijest kako Turkish Airlines planira povećanje letova prema državama bivše Jugoslavije te kako se razmatra mogućnost početka suradnje sa Zračnom lukom Mostar napola je točna. Naime, vrlo je vjerojatno kako najveći turski zračni prijevoznik želi intenzivirati letove prema Hrvatskoj, Srbiji i BiH, ali do sada nikakvog kontakta sa Zračnom lukom Mostar nije bilo.

Pretplati se na RSS - Zračna luka Mostar