Zračna luka Mostar

Zračna luka Mostar najavila charter letove iz Italije, Poljske i Irske

Zračna luka Mostar najavila je za kolovoz i rujan ove godine charter letove iz Italije, Poljske i Irske čija će realizacija ovisiti o zakonskim i drugim propisima vezanim za ograničenja putnika uzrokovanih pandemijom Covida-19.

Zbog epidemiološke situacije u državi, s obzirom na to da je Bosna i Hercegovina stavljena na crvenu listu od strane Švicarske, do daljnjeg je otkazana linija prema Zurichu koja je trebala započeti prometovati 11. travnja ove godine, prenosi Fena.

Zračna luka Mostar za 2 milijuna KM nabavlja sustav za opskrbu aviogorivom

Čak 3 milijuna konvertibilnih maraka u ovoj godini bit će utrošena za unapređenje zračnog prometa u Federaciji BiH. Vlada Federacije BiH usvojila je program utroška sredstava kapitalnoga transfera “Kapitalni transferi javnim poduzećima - Unapređenje zračnog prometa Federacije BiH za 2021. godinu” u iznosu od 3,000.000 KM, piše Večernji list BiH. Od navedenoga iznosa, 2 milijuna konvertibilnih maraka bit će uložena u unapređenje rada Međunarodne zračne luke Mostar te po 500.000 KM u sarajevsku i tuzlansku zračnu luku. 

Kordić pozvao Švicarce na ulaganje u Zračnu luku Mostar

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Nj.E. Daniela Hunna, veleposlanika Švicarske u Bosni i Hercegovini. Gradonačelnik je upoznao veleposlanika s prilikama u Mostaru te iskazao svoje opredijeljene da u ovom mandatu želi što više fokus staviti na privlačenje investicija. U tom kontekstu kazao je kako je Mostar otvoren za različite mogućnosti od ulaganja u turizam, IT sektor te u Zračnu luku Mostar, koja je od prioritetnog značaja za grad. 

 

Od travnja letovi između Züricha i Mostara!

Putnička agencija ISG Travel iz Züricha će od travnja uspostaviti zračnu liniju između ovoga švicarskoga grada i Mostara, doznaje portal Brotnjo.info. Zrakoplov na liniji Zürich-Mostar-Zürich trebao bi letjeti svakog petka i nedjelje, a prvi let je planiran za 11. travnja! Prema najavi polazak zrakoplova iz Züricha je u 15 sati, dolazak u Mostar je u 17 sati. 

Što učiniti sa Zračnom lukom Mostar?

''Jedan od prioriteta u radu Gradskog vijeća Mostara bit će izvještaj o javnim poduzećima, između ostalog i o Javnom poduzeću Aerodrom Mostar. Tek poslije detaljne analize i izvještaja o radu moći će se donijeti konkretni zaključci. Sigurno je da je došlo do imenovanja direktora mimo zakona i odluka Gradskog vijeća. Prvo moramo završiti sa upravnim strukturama, pa tek onda pričati o planovima za budućnost'', rekao je Salem Marić predsjedatelj Gradskog vijeća Grada Mostara.

Upitno je kada će avioni ponovo početi slijetati u Mostar, hitno potrebna pomoć države

Zračna luka Mostar je u izuzetno teškom stanju i upitno je kada će avioni ponovo slijetati na mostarsko tlo zbog problema koje su uzrokovali pandemija koronavirusa i zatvaranje aerodroma.

Kompanija Eurowings otkazala je čitavu sezonu, tako da ovog ljeta neće biti ključnih letova iz Düsseldorfa i Stuttgarta prema Mostaru, dok su ostali letovi upitni.

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić kaže kako se nalaze u izuzetno teškoj situaciji i da im je nužno potrebna pomoć države.

Mostarska zračna luka pregovara s dva niskotarifna prijevoznika

Menadžment Zračne luke Mostar je u pregovorima s dvije niskotarifne kompanije, a njihov ishod bit će poznat do kraja siječnja , kazao je za Federalnu televiziju Marko Đuzel, rukovoditelj sektora prometa aerodroma.

Od ovih pregovora zavisi i hoće li dođi do povećanja prometa na mostarskom aerodromu, koji u odnosu na druge aerodrome u zemlji bilježi slabe rezutate.
 

Zračna luka Mostar traži subvencije kako bi Eurowings letio i u zimskom periodu

Njemački avioprijevoznik Eurowings je završio s letovima prema Mostaru za ovu godinu, a navodno će za nastavak suradnje tražiti dodatna sredstva, odnosno, subvencije.

-Eurowings za nastavak rada traži neku vrstu potpore, što pokušavamo osigurati kako bismo, eventualno, iduće godine imali i zimski red letenja. Budući kako nam je ovo tek druga sezona s Eurowingsom, očekivanja su da će pozitivne rezultate dati tek iduće godine, kazao je za Dnevni avaz Marko Đuzel, rukovoditelj Sektora prometa i sigurnosti Zračne luke Mostar.
 

U mostarsku zračnu luku sletio avion iz Napulja

''Današnji let iz Napulja za Mostar sastavni je dio značajnog rasporeda letova koje će FLYBOSNIA u dogovoru sa talijanskim vodećim Tour Operaterom Green centar iz Perugie (Italija) uspostaviti za razdoblje 2019. i 2020. godine za dovođenje hodočasnika iz Cagliaria, Baria, Napulja, i Rima za Mostar i Međugorje'', objavili su to na službenoj Facebook stranici Zračne luke Mostar povodom leta zrakoplovne kompanije "FLYBOSNIA" koja izravno povezuje Napulj sa Mostarom i dovodi hodočasnike u Međugorje.

Pretplati se na RSS - Zračna luka Mostar