Nedjelja, 26 ožujka, 2023
spot_img
spot_img
- Oglas -spot_img

Ovako će izgledati Marija Green Tower, neboder u centru Sarajeva

Općina Centar suočit će se sa novim sporom teškim 11,5 milijuna KM zbog kočenja izgradnje velikog nebodera u centru Sarajeva, piše Raport.

Radi se o gradnji tzv. Marija Green Tower koji bi trebao imati 22 kata.

No, općinska administracija odlučila je obustaviti izdavanje građevinske dozvole, iako su ranije ispunjeni svi uvjeti za to. Međutim, načelnik Srđan Mandić smatra da je njegov prethodnih Nedžad Ajnadžić to uradio mimo zakona te je upućena kaznena prijava Tužiteljstvu KS.

Kompanija Palace Investments, koja je vlasnik parcele i investitor, povezuje se sa Tihomirom Brajkovićem vlasnikom Tibre. Oni su pokrenuli tužbu protiv Mandića i Općine Centar tražeći milijunsku odštetu jer im je godinama uskraćeno pravo na gradnju.

Proces bi trebao uskoro krenuti, a ukoliko kompanija dobije tužbu Općina Centar bi mogla to platiti više od 15 milijuna KM, u čemu su uračunate i kamate.

Objavljene su nove fotografije projekta, odnosno skice novog tornja.

U međuvremenu, dok je obustavljena procedura izdavanja građevinske dozvole, kompanija Palace Investment je dobila dozvolu od Ministarstva prometa KS za izgradnju parkinga na ovog lokaciji. I ona se privodi kraju.

Inače, za ovoj lokaciji prema regulacijskom planu, planirana je gradnja još dva velika tornja sa po 22 kata. Pored Marija Green Tower tu bi se trebao graditi treći UNIS-ov neboder te kula hotela Holiday.

Facebook komentari

Povezane vijesti

48,256FanovaLajkaj
850PratiteljaPrati
190PratiteljaPrati
- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img

Najpopularnije vijesti

- Oglas -