Subota, 18 svibnja, 2024
- Oglas -

Veleposlanstvo SAD-a se oglasilo dosta pristojno i miroljubivo na Dodikove izjave o prekidu komunikacije

Američko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini oglasilo se priopćenjem za javnost povodom današnjih najava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o prekidu odnosa sa ovim veleposlanstvom.

Iz američkog veleposlanstva današnje Dodikove poruke okarakterizirali su kao nekonstruktivne i netočne. Dodali su da će Sjedinjenje Američke Države biti uz sve ljude u BiH dok rade na jačanju države.

– Današnje priopćenje Kabineta predsjednika RS bilo je nekonstruktivno i činjenično netočno. SAD će i dalje biti uz sve ljude u BiH dok rade na jačanju ove zemlje i osiguravanju mjesta koje im pripada u euroatlantskoj zajednici naroda, kazali su.

Dodik je, podsjećamo, pored američkog veleposlanstva najavio prekid odnosa i sa britanskim veleposlanstvom u BiH.

Mada je dio bh javnosti i bh politike, barem one u Sarajevu očekivao žešći odgovor Dodiku to se nije dogodilo što se sasvim sigurno može protumačiti kao potezanje ručne kako bi se strasti donekle umirile a isto tako moglo bi se protumačiti da je veleposlanstvo ozbiljno shvatilo djelovanje Milorada Dodika te u ovom trenutku neće dizati tenzije i otvoreni sukob sa Dodikom i RS.

Facebook komentari

Povezane vijesti

48,256FanovaLajkaj
850PratiteljaPrati
190PratiteljaPrati
- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_imgspot_img

Najpopularnije vijesti