Subota, 18 svibnja, 2024
- Oglas -

Nakon američkih prigovora na Dodikovu posjetu Putinu, Veleposlanstvo Rusije poručilo “biti prijatelj sa Amerikom je kao kupiti kartu za Titanik”.

Europska unija bila je kristalno jasna prema našim partnerima: odnosi sa Putinovom Rusijom ne mogu biti uobičajeni i u sjenci su ničim izazvane i neopravdane invazije Rusije na Ukrajinu, rekli su jučer u Europskoj komisiji za N1 o posjeti Milorada Dodika Moskvi i sastanku sa Vladimirom Putinom.

Podsjećaju da je EU u više navrata poručila da je održavanje bliskih veza sa Rusijom nespojivo sa EU integracijama, te da želi da računa na sve zemlje kandidate koje njeguju zajedničke principe, vrijednosti, sigurnost i prosperitet.

Predsjednik RS-a se, nakon što se dan ranije sastao s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, jučer susreo s ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom, naveo je Dodik na Twitteru.

Navodi da se obratio na 11. susretu dužnosnika za pitanje sigurnosti i istakao da je BiH nakon rata postala eksperiment i kolonija, bez uvažavanja povijesti i međunarodnog prava, kao i da se “neće moći dogoditi da se neka globalna sila zaleti u neki dio svijeta i tamo radi šta hoće”.

Nakon što su preksinoć Veleposlanstvo SAD-a u BiH i State Department ocijenili da je Dodikova odluka da se sastane s Putinom “kratkovida” i da ne služi interesima građana RS-a, iz Veleposlanstva Rusije u BiH su poručili jučer da “biti prijatelj sa Amerikom je kao kupiti kartu za Titanik”.

Facebook komentari

Povezane vijesti

48,256FanovaLajkaj
850PratiteljaPrati
190PratiteljaPrati
- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_imgspot_img

Najpopularnije vijesti